Koloniale Tuin © Djof – Flickr

Geschiedenis

LACA werd gesticht in 1989. Sindsdien is een beperkt kernteam erin geslaagd zonder onderbreking een driemaandelijks tijdschrift -LACA Tijdingen- uit te geven. Met ‘ups en downs’ tellen wij vandaag 160 abonnementen. Verschillende officiële diensten en instellingen, uit het Brusselse en daarbuiten, koesteren zorgvuldig onze publicatiereeks.

Deze blijk van interesse maar ook de niet aflatende trouw van een belangstellend lezerspubliek geeft ons de nodige moed om met enthousiasme het heemkundige werk verder te zetten. Vermelden wij ook nog dat sinds een tiental jaar er een jaarlijks themanummer bovenop komt. Samen dus ongeveer 200 pagina’s per jaar voor slechts 10 euro. Naast een kleine subsidie van de VGC is de andere bron van inkomsten een heemkundige kalender die gewoonlijk één enkel thema behandelt.

Telkens openen onze ‘verzamelaars’ hun bergkasten om nooit eerder gepubliceerde prentbriefkaarten ter beschikking te stellen. Alle ooit gepubliceerde illustraties en meer werden verzameld op de website Laken-Ingezoomd. Het kernteam is momenteel aan verruiming en verjonging toe. Aangesloten bij de vzw “Heemkunde Vlaanderen – Provincie Vlaams Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest” en bij “FARO” die LACA volop steunen en aanmoedigen, zijn we op zoek naar actieve medewerkers!

De moeite waard om een aansluiting te overwegen!