1) Elke vierde zaterdag van de maand, behalve juli en december om 14u in het Nekkersdal, Studio 1: open redactievergadering

2)  Van  de   ene   Godin  naar   de   andere   en  weer  terug

Volgens La Capitale van 13/1/2020 komt er eindelijk zicht op het einde van de lijdensweg van de Lakense Familistère van Godin. Er zouden 57 appartementen van standing in komen. Jammer dat het Brusselse OCMW er niet in slaagde de spirit van het oorspronkelijke opzet te bewaren.
Op zaterdag 23/5 plant Laca een uitstap naar Guise. In dat dorp bouwde Jean-Baptiste-André Godin  (1817-1888) zijn eerste Familistère, een sociaal huisvestingsproject voor de arbeiders van zijn kachelfabriek, geïnspireerd door  Charles Fourier’s ‘Phalenstère’. Dat complex is nu een grote museumsite geworden en zeker de moeite van een geleid bezoek waard. Na de middag gaan we niet ver daar vandaan ook nog het museum van 50 oude beroepen in de voormalige Motobécane mobylettes fabriek bezoeken, met audiogids, en dan weer terug naar ons Lakens heem.
Noteer alvast die datum in uw agenda! Inschrijvingen voor deze uitstap openen op 1 mei en zijn pas definitief na betaling per overschrijving (via info@laca.be, zie ook www.laca.be/activiteiten/  en www.familistere.com  voor   meer détails). Het aantal plaatsen is beperkt tot de grootte van de bus. Afhankelijk van de kost daarvan zal deze dagtrip ongeveer 20 tot 30€ per persoon kosten. Niet-Laca-leden betalen wel 5€ extra. (Lid worden kan altijd en kost slechts 10€). Vertrek gepland om 8u30 aan het Koning Boudewijnstadion en terugkomst ook aldaar om 19u30. ‘s Middags voorzien we 1,5u waarin u ofwel kan picknicken ofwel de lokale keuken proeven in één van de vele restaurantjes van Guise (niet inbegrepen in de prijs).

3) Ons VERJAARDAGSFEEST![/x_custom_headline]

op 28 september  2019 is voorbij. Een academische zitting met Prof. Dr. Paul Huvenne, over Pieter Paul Rubens als landschapsschilder en het schilderij De Hoeve te Laken (fragment hierboven) dat in het café van het Nekkersdal werd opgehangen. Aan het fotoverslag mag u Uw foto’s toevoegen indien u erbij was. Dank aan alle aanwezigen voor een zeer geslaagd feestje!